204098_01204098_02

Städföretag med personlig känsla

Att anlita en städfirma som kan utföra städning i hemmet har många fördelar. Förutom att städningen ofta blir mer kontinuerlig får man också mer tid över till annat. Idag är det dessutom väldigt gynnsamt att anlita en städfirma, då man kan nyttja RUT-avdraget. – Om de nyttjar RUT-avdraget blir det mycket billigare. Många tycker dessutom att det är tråkigt att städa och har svårt att hinna med det i vardagen, säger Susanne Nilsson.

SparClean Städtjänst AB har sedan 2018 utfört städtjänster med kvalitet, som både värnar om miljön och ger kunderna skinande, rena hem. Susanne Nilsson som äger och driver SparClean Städtjänst fick idén till företaget när hon jobbade inom hemtjänsten.


 – När man städade åt de äldre var man alltid begränsad i vad man fick göra och vad man hann med. Genom att starta ett städföretag skulle jag kunna hjälpa de äldre med all den städning som de behöver hjälp med, då vi tillsammans kan komma överens om vad som ska städas.

Inom företaget jobbar de idag endast mot privatpersoner och framförallt består kunderna av pensionärer och barnfamiljer. Deras kunder finns i Halmstad och Falkenberg med omnejd, då Susanne har anställd personal på båda orterna, som uppgår till fem fast anställda samt några vikarier. 
Inom företaget finns ett stort miljötänk då de använder miljövänliga produkter så långt som det är möjligt.

 – I vissa fall som när vi städar badrum och toaletter behöver vi bakteriedödande medel och då gör vi ett undantag men i stort har jag speciellt utvalda märken. Bland annat köper jag medel från ett företag i Halmstad som har jättebra produkter.

Nya kunder vänder sig ofta till företaget via deras hemsida. Därefter kontaktar Susanne kunden och bestämmer tid för ett första möte. 

 – Jag åker dit och pratar en stund, för att se hemmet och ta reda på vad de vill ha hjälp med. Det är viktigt att låta kunderna bestämma och jag skräddarsyr alltid städuppdragen efter deras önskemål. När jag vet vad de vill ha hjälp med beräknar jag hur lång tid det tar och ger dem ett kostnadsförslag. När de ska utföra städning hos en ny kund skriver Susanne alltid avtal med dem, där det bland annat står att de har en ansvarsförsäkring som gäller om något skulle inträffa under städningen. De brukar utföra städning i hemmen med någon veckas mellanrum och kunderna förbinder sig aldrig till något abonnemang, utan har bara en uppsägningstid på två veckor.

När Susanne och hennes anställda utför hemstädning öppnar de aldrig skåp eller lådor, utan städar på ytorna, såvida kunden inte önskar annat.

 – Finns det ett kontor i hemmet brukar vi heller inte damma på kontorsbordet, i så fall får de plocka undan känsliga papper.

Susanne erbjuder även sina kunder flyttstädning, då de städar allt som behövs och även ger städgaranti.

 – Vi fakturerar inte kunden innan lägenheten eller husets har godkänts av nästa hyresgäst.

Inom företaget har Susanne anammat många mjuka värden och det märks att hon är mån om att kunderna ska känna sig trygga, något som hon också får beröm för.

 – Jag tror att de känner sig trygga i och med att jag alltid åker dit innan städningen ska utföras samt att jag har både avtal och försäkringar. Det är nog också en stor trygghet att vi är ett företag av det mindre slaget, då kunderna vet vem som kommer dit och städar, avslutar Susanne.

Läs mer...

2020-09-21

Intresseanmälan
EM_hundarnas hus_03

Hunddagis i trygg miljö

Artikel På Hundarnas Hus får hundarna vistas i en lugn miljö, samtidigt som de tas om hand av personal med mycket kunskap. Här finns förutom hunddagiset även en butik med foder och tillbehör, hundtrimning och...
EM_Ho¨glandets Markis & Persienn_01

Höj inomhuskomforten med specialanpassade solskydd

Artikel Höglandets Markis & Persienn har inte bara ett brett utbud av solskydd för både in- och utsida, de kan också utforma skräddarsydda lösningar. Solskydden de erbjuder är dessutom både snygga samt hållbara...
  • SPARCLEAN STÄDTJÄNST
  • Tel | 0725-04 10 80
  • Södra Vägen 45, 302 90 Halmstad
_webb_BI1

Caia cosmetics

Skönhet är bra självkänsla och ett vackert leende enligt grundarna av det nya raketvarumärket inom smink: Caia cosmetics.

EM_georg-wikman_01

Mannen bakom Kan Jang

Georg Wikman är grundaren bakom hälsopreparaten Arctic Root, Kan Jang, Chisan och  nya Adapt-serien.

EM_peter-svensson_05

Peter Svenson fotograferar världens kändisar

Fotografen och regissören Peter Svenson har en lång meritlista och är ett sant bevis på att om man tror på sig själv och sina drömmar kan man nå hur långt som helst.

Arkiv

© 2021, Enterprise Magazine