Dela artikel

Stort intresse för etiopisk mat

Etiopisk mat triggar smaklökarna och har väckt många stockholmares nyfikenhet. Sedan Queen Sheba började erbjuda sina grytbaser till stans livsmedelsbutiker har intresset exploderat. ”Det finns verkligen ett sug efter nya matupplevelser”, konstaterar företagets grundare Amen Hultström.


Queen Sheba är ett växande tvåmannaföretag som erbjuder egentillverkade grytbaser till en allt större skara nyfikna konsumenter. Suget efter kvalitetsprodukter som dessutom står för något helt nytt på marknaden tycks vara en klockren kombination. De tre olika grytbaserna, varav en är helt vegananpassad, tillagas och förpackas av Amen Hultström och hennes kompanjon Semira Mohammed som är känd för sin goda mat.
– De flesta av oss har inte tid att stå och laga mat i timmar, men samtidigt vill vi inte tumma på kvaliteten på det vi stoppar i oss, säger Amen. Då är våra grytbaser Qulet en perfekt ingrediens. De kan användas till traditionella grytor såväl som smaksättare i köttfärssåsen eller linsgrytan.
I dag säljs Queen Shebas grytbaser i 22 butiker och används av ett flertal restauranger, men antalet ökar stadigt. Till hösten kommer de bland annat finnas på söderbutiken Kajsa Warg. I takt med att kundantalet ökar växer även intresset för företagets cateringverksamhet.
– Vår etiopiska buffé har blivit en succé, en annorlunda smakupplevelse som uppskattas av alla. Även här arbetar vi givetvis med förstklassiga råvaror. Kvaliteten genomsyrar hela företaget och vi växer bara i takt med att vi hittar sätt att även fortsättningsvis kunna erbjuda riktigt bra produkter.

2013-06-05