Dela artikel

Taket är bland det viktigaste på huset

Att taket är något av det viktigaste på huset säger nästan sig självt. Taket fyller en rad olika funktioner, som att hålla nederbörd och vind borta och se till att värmen stannar kvar i huset under kalla vintersäsonger. Takgruppen i Rosersberg AB vet precis hur ett väl fungerande tak ska byggas.

Många av landets hus byggdes under 1960- och 1970-talet och det är nu hög tid för taken att renoveras eller helt bytas ut. Ett tak bör nämligen bytas ut efter 30 år för att fungera optimalt, och en förutsättning är givetvis att den eller de takläggare som utför arbetet gör det bra. Hos Takgruppen i Rosersberg är alla utbildade takläggare och ofta är det leverantörerna som står för en utbildning utöver den som takläggarna har gått i skolan. På så vis har takläggarna preciös koll på vad som krävs för just det tak de ska lägga och lägger både funktionella och vackra tak.
    Tyvärr finns det många som försöker lägga om sina tak själva för att de vill spara pengar. Detta brukar vara mindre lyckat och brukar dessutom bli en dyr historia eftersom att det uppstår fel som ställer till med vattenskador och annat. När en takläggare utför jobbet blir det både korrekt och går snabbt. Stöter man på problem finns lösningarna klara. Att själv lägga tak brukar ta ordentligt med tid och energi och när problemen dyker upp vet man inte riktigt hur man ska ta tag i dem.

Takgruppen i Rosersberg startade i mitten av sommaren, men har erfarenhet och kompetens som sträcker sig långt tillbaka. Ofta ser de saker som behöver åtgärdas på taket och lägger fram punkterna för husägaren som sedan antar företagets tjänster. Sedan sprider det sig att företaget gör ett bra jobb och uppdragen i området blir fler. En stor del av uppdragen sker på rekommendationer, ett gott kvitto på företagets prestationer.

2014-01-06