Dela artikel

Varva ner med konferens på Styrsö

De flesta förknippar nog inte konferens med en kulturhistorisk skärgårdsvistelse. Men på Styrsö är det en självklarhet. Med 13 personligt inredda dubbelrum, fem konferensrum med modern teknik och flera rogivande aktiviteter erbjuder Pensionat Styrsö Skäret en svårslagen upplevelse – året om!

Efter drygt 20 minuter från Göteborg centrum och 13 minuter med snabbfärjan från Saltholmen anländer du till Styrsö skär. Här i södra skärgårdens hjärta återfinns Pensionat Styrsö Skäret omfamnat i ett naturnära lugn med havet som bakgård. I den stora gulmålade villan med snickeriglädje bjuder ägarna Ylva Sjöberg och Ola Tulldahl besökarna både på hotell-, konferens- och matmöjligheter.
– Vi lagar så närproducerad och ekologisk mat som möjligt. Örter till garnityr odlar vi hela sommaren och ölen vi serverar kommer från mikrobryggerier i Göteborg. Köket satsar vi mest på, det är den upplevelse man oftast kommer ihåg bäst.
Samma sak gäller för bemötandet av personalen. Det är personligt, glatt och opretentiöst. Den genomgående genuina känslan beskriver Ola själv som:
– Man ska känna sig som gäst hemma hos mormor och morfar, och blir omhändertagen som ett litet barnbarn. Maten och bakverken är hemmagjorda och lagade med kärlek. Sedan skapar miljön här ute i sig en lugn stämning.
Både globala företag och småföretagare kommer ner i varv här. Gästande konferensdeltagare knyter upp slipsen, myser framför brasan och känner sig som hemma.
– Vissa tar till och med av sig skorna när de kommer innanför dörren!

2013-08-29